2019 Eduskuntavaalit

                   

 

Nimi: Silvennoinen Seppo

Ammatti: Kansainvälisten projektien projektipäällikkö

Koulutus: Teknikko, Johtamisen erikoisammattitutkinto

Koulutus-/työpaikka: Pienyrittäjä, ex.kaupunginvaltuutettu

Kunta: Tampere

Vaalipiiri: Pirkanmaan vaalipiiri

 

KOLME TÄRKEINTÄ TEEMAA

Nuorille koulutus- innovaatio- ja yrityskeskuksia, (panostus) 50%

Liikunnan edullinen harrastamisen mahdollisuus kaiken ikäisille, 30%

Maahanmuutto pääosin työperäistä ja muu hallitusti pakolaiskeskuksista, 20%

 

SLOGAN

Kansainvälisten projektien vetäjänä kouliintunut toteuttaja ratkomaan ja päättämään asioista eikä heiluttelemaan käsiä. Kaikessa huomioidaan vähintään kaksi sukupolvea eteenpäin.

 

KUVAUS

Olen 60- vuotias  syntyperäinen suomalainen mies. kansainvälisten projektien päällikkö,      ex. Tampereen kaupunginvaltuutettu, työelämässä 30 vuoden aikana kokenut ja politiikassa valtuutettuna 2013-17  harjaantunut ehdokas !       Työuraa jo nyt 30 vuotta ja valtuutettuna yhteensä yli 220 hallitus-, valtuusto-,  lautakuntakokousta.

 

KAMPANJAN TEEMOJA

  • Yrittäjyys, tilat, oppisopimukset

Olen itse tosiaan valmistunut 1984. Valmistuttuani mietin minne paikkakunnalle muuttaisin ja mihin firmaan hakisin töihin vai perustaisinko oman firman.
Silloin ajat olivat sellaiset, että melkeinpä firman pystyi valitsemaan. Töitä oli tarjolla.

Kysynkin mitä on tapahtunut reilun 30 vuoden aikana, kun kaikille nuorille, jotka valmistuvat ei olekaan töitä tarjolla ? Meillä tulee olemaan vaikeat ajat edessä, jos nyt meiltä jää vuosittain 20 – 30 000 nuorta ilman työpaikkaa valmistuttuaan. He joutuvat kortisto ja toimeentulotuki kierteeseen. Tämä ei ole mitenkään hyväksyttävää.

Pienyrittäjien asema on Suomessa tukala. Tunnen paljon pienyrittäjiä ja olen tietoinen heidän haasteistaan  niin työntekijöiden palkkaamisen, veroasioiden, terveydenhuollon, työttömyysturvan jne. osalta. Yrittämiselle on luotava paremmat edellytykset ja ennen kaikkea nuorille yrittäjille. Nuorille pitää taata myös tasokasta koulutusta tarpeeksi ja ajoissa työpaikkoja esim. perustamalla nuorille koulutus-, innovaatio- ja yrityskeskuksia. Nuorissa on tämän kansakunnan tulevaisuus ja nyt me laiminlyömme heidän pärjäämisedellytyksiään.

 TAVOITTEET

Harrastuspaikkoja lisää

Olen seurannut viimeiset kahdeksan vuotta aktiivisemmin nuorison urheilua ja ollut siinä osittain mukanakin. Tänä aikana minulle on selvinnyt, että kouluikäisten ja nuorten liikunta- ja harraspaikkoja on aivan liian vähän suomessa. Koululaisten ja opiskelijoiden harrastuksille tulisi olla asianmukaiset paikat ja niitä tulisi olla riittävästi. Kaupungeilla ja kunnilla on kyllä riittävästi rakennuksia, joita voisi käyttää harrastus- ja urheilutoimintaan tehokkaammin.

Nuorten ja kaikenikäisten harrastajamäärät varmasti nousisivat kun olisi tarpeeksi kohtuuhintaisia sisäliikuntatiloja.

Liikunnan ja kulttuurin toimintaedellytysten edistäminen ja integrointi koko ihmisen elämänkaaren ajaksi  on erittäin hyödyllistä kansantaloudellisesti. Niillä on ennaltaehkäisevä vaikutus tulevaisuudessa ja terveydenhuollon kustannukset pienenevät tai pysyvät samalla tasolla vaikka väestö kasvaa.

Tehdään suomesta liikunnan ja kulttuurin maailman mittakaavan keskus.

RATKAISUJA 

Kotitalouksien harrastusmaksut kotitalousvähennyksen piiriin.

Nuori voi verkostoitua ja hankkia tietoa, ilmainen langaton tietoliikenneyhteys alle 18 vuotiaille

Autokouluopetusta ammatillisen koulutuksen yhteyteen, ajamisen teoria- ja ajo-opetuksen järjestämistä ammattioppilaitoksissa.

Tapahtumiin lipulla matkustaminen ilmaiseksi tai alennuksella, selvitetään ja otetaan koekäyttöön kokeilu, jossa maksullisen tapahtuman lipulla kuten teatteri-, näyttely-, urheilu-, ym. lipuilla voit matkustaa ilmaiseksi tai alennuksella tapahtumaan ja takaisin.

Nuorille perheille tukitoimintaa jaksamiseen, talouden hoitoon jne., nuorten perustaitojen esim. kodin ja talouden osaaminen on heikkenemässä. Tähän on kiinnitettävä erityisesti toisen ja ylemmän asteen oppilaitoksissa huomiota, jotta nuorten elämässä tarvittavien perustaitojen taso nousisi.

Ns. Sosiaalisen maahanmuuton ehkäisy noudattamalla suvereenisti suomeen sopivien tulijoiden valitsemista pakolaiskeskuksista eikä niin, että tänne tulee hallitsemattomasti pakolaisia elämään suomen tarjoaman sosiaaliturvan varaan.

Henkilöt, jotka eivät ole saaneet tai edes anoneet oleskelulupaa tulee välittömästi palauttaa kotimaahansa tai pakolaiskeskuksiin. Suomen on turvattava omaan kulttuuriin ominainen yhteiskuntarauha ja toisenlaisesta kulttuurista tulevat eivät saa sitä rikkoa.

 

TÄSTÄ MINUA EI TUNNETA

 

Olen ollut 30 vuotta työelämässä. Olen suunnitellut, toteuttanut, johtanut asioita, henkilöitä, organisaatioita, kehittänyt olemassa olevia käytäntöjä, analysoinut olemassa olevia organisaatioita ja käytäntöjä, luonut uusia käytäntöjä ja organisaatioita, kommunikoinut monien erilaisten organisaatioiden ja ihmisten kanssa eri kansallisuuksista, pitänyt ja osallistunut yli 1 000 kokoukseen tai palaveriin, käynyt läpi satoja sopimuksia ja tehnyt paljon muuta kaikenlaista kansainvälisen firman palveluksessa vuosina 1984 – 2014. Luottamustehtävistä tietoa kotisivuillani. Olen aktiivinen vapaehtoistoimija lasten ja nuorten liikuntaharrastusten parissa.

Jatko-opiskeluna työn ohessa 2004 – 2005 suoritin johtamistaidon erikoisammattitutkinnon (JET).

Työurallani pääkielet olivat suomi ja englanti.

Aktiviteeteistani voisin mainita toiminta urheiluseuroissa, laskettelu, kävely, matkustelu myös muualla kuin Kanarialla, penkkiurheilu, kuntosali, kulttuuritapahtumat, musiikkitapahtumat, raviurheilu, pyöräily, teatterissa käynti, taidenäyttelyt.

 

Politiikkaa olen seurannut ja ollut kiinnostunut siitä koko ikäni. Politiikka on minulle asioiden seuraamista, mielipiteiden muodostamista ja niistä keskustelemista kotona ja vieraissa. Lopulta sitten löytyy se oma ja yhteinen kanta asioihin, joiden mukaan voidaan tehdä muutoksia ja parannuksia olemassa oleviin säädöksiin, lakeihin, toimintaohjeisiin jne.

Olen tullut siihen tulokseen, että kauan työelämässä olleena haluan antaa oman panokseni Pirkanmaan asukkaille ja samalla koko suomen yhteiskunnalle. Tämä maa on minut kouluttanut ja antanut töitä haluan antaa oman panokseni tuleville sukupolville, että hekin saavat koulutuksen ja tekemistä elämänsä ajaksi sekä turvallisen ympäristön siihen.

Tässä arvojani elämän polulleni, rehellisyys, oikeudenmukaisuus,  tasa-arvo, yrittämisen ja työn arvostaminen.
 

 

Luottamustehtävät Tampereen kaupungilla:

TAMPEREEN KAUPUNGINVALTUUSTON JÄSEN 1/2013 – 5/2017

Info ja tehtävät: Kaupunginvaltuusto

–  1/2013 – 2/2017 aikavälillä 54 valtuuston kokousta, satoja tunteja esityslista-asioihin tutustumiseen, paljon puheenvuoroja, muutama valtuustoaloite, lukuisia äänestyksiä, oman ryhmän valmistelevat kokoukset ennen valtuustoa, omien vaaliteemojen ja ryhmän ajamien asioiden esille tuomista ja puolustamista kokouksissa kaupunkilaisten parhaaksi

KAUPUNGINHALLITUKSEN VARAJÄSEN 1/2013 – 5/2017

Info ja tehtävät: Kaupunginhallitus

– 1/2013 – 2/2017 varajäsenenä 45 kaupunginhallituksen kokousta tai kaupunginhallituksen suunnittelukokousta, kymmeniä pormestarin vartteja, jossa eri ryhmien edustajat alustavat kaupunginhallituksen kokousta, kymmeniä oman ryhmän kaupunginhallitusryhmän valmistelevia kokouksia, satoja tunteja esityslista-asioihin tutustumiseen, omien vaaliteemojen ja ryhmän ajamien asioiden esille tuomista ja puolustamista kokouksissa kaupunkilaisten parhaaksi

KAUPUNGINHALLITUKSEN HENKILÖSTÖJAOSTON JÄSEN 1/2013 – 5/2017

Info ja tehtävät: Kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto

– 1/2013 – 2/2017 aikavälillä 46 kokousta, , satoja tunteja esityslista-asioihin tutustumiseen, paljon puheenvuoroja, omien vaaliteemojen ja ryhmän ajamien asioiden esille tuomista ja puolustamista kokouksissa kaupunkilaisten parhaaksi

KAUPUNGINHALITUKSEN EDUSTAJA OSAAMIS- JA ELINKEINOLAUTAKUNNASSA 1/2013 – 5/2017

Info ja tehtävät: Lautakunnat

– 1/2013 – 2/2017 aikavälillä 40 kokousta, satoja tunteja esityslista-asioihin tutustumiseen, paljon puheenvuoroja, omien vaaliteemojen ja ryhmän ajamien asioiden esille tuomista ja puolustamista kokouksissa kaupunkilaisten parhaaksi

Luottamustehtävät seudulla:

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN SEUTUHALLITUKSEN VARAJÄSEN 1/2013 – 12/2015 JÄSEN 1/2016 – 8/2017

Info ja tehtävät: Seutuhallitus

– 1/2013 – 2/2017 aikavälillä 23 kokousta, satoja tunteja esityslista-asioihin tutustumiseen, paljon puheenvuoroja, omien vaaliteemojen ja ryhmän ajamien asioiden esille tuomista ja puolustamista kokouksissa kaupunkilaisten ja seudun parhaaksi

Luottamustehtävät Pirkanmaalla:

PIRKANMAAN MAAKUNTAVALTUUSTON JÄSEN 1/2013 – 5/2017

Info ja tehtävät: Maakuntavaltuusto

– 1/2013 – 2/2017 aikavälillä 8 kokousta, kymmeniä tunteja esityslista-asioihin tutustumiseen, puheenvuoroja, omien vaaliteemojen ja ryhmän ajamien asioiden esille tuomista ja puolustamista kokouksissa kaupunkilaisten, seudun ja Pirkanmaan parhaaksi

Kokouspalkkioiden korotukset 2056,80 EUR valtuustokaudella 2014-16 olen lahjoittanut  Tamperelaisen urheiluseuran nuorisotoimintaan.

Seppo Silvennoinen
Ex. Tampereen kaupunginvaltuutettu, kansainvälisten projektien päällikkö, Teknikko, ammattijohtaja
p. 045 129 5531
s-posti: seppo.silvennoinen.ln@gmail.com
kotisivut:  www.sepposilvennoinen.fi